Uge 34-35: Vil du høre mine forbløffende fotografier?

'Skønne fejl … og andre lykketræf' - et scenekunstprojekt
Teater C i samarbejde med Aarhus Festuge 2011, Ældre Sagen og FO-Aarhus
- af sceneinstruktør Isabelle Reynaud

10-15 ældre mennesker (mindst 75 år gamle) er fordelt i det offentlige rum; Aarhus midtby. Vi bruger allerede etablerede steder som bænke, den røde sofa, cafeer, abetrappen, ældrecenter osv. Hver af de ældre har et fotoalbum med og inviterer to eller tre gæster, til at tage plads ved siden af sig. Han eller hun genfortæller ved hjælp af fotografierne i albummet deres liv med fokus på et fejltrin, en misforståelse, - en fejl, der forandrede deres liv eller i sidste ende blev et lykketræf.

Mødestederne bliver indrettet med et stykke ensfarvet guldtæppe og tidsspecifikke rekvisitter for at indikere at det er her, borgerne har mulighed for at møde Aarhus' ældre generation i en familiær atmosfære, lytte til en fortælling om liv, død, Danmarkshistorie og et svineheld. Hver fortælling har en varighed på cirka 20 minutter, og hver af vores hovedpersoner/eksperter kan have op til 25 gæster per dag. Fortællingerne kan opleves hele festugen mellem kl. 12.00 og 21.00!

Efterfølgende vil historierne blive optaget på en dokumentations-video. 

Arrangementerne laves for at få Aarhus' ældre generation på gaden og for at høre deres historier og få glæde af deres erfaringer.

I Frankrig f.eks.er de ældre medborgere stadig meget mere integreret og synlige i samfundet, end de er i Danmark. De kan bidrage med deres visdom og her og der anstrengende konservatisme - frie sjæle, der ofte er modigere end os og som ikke længere er bundet af hverdagens trængsler. Ofte med skarp humor. Danskerne - i alle aldre - savner dem uden at vide det. Derfor hentes de ældre ind i Aarhus Centrum, når pulsen er højst, nemlig i festugen!  Et reelt møde mellem flere generationer. Det vil gøre Danmark rigere og mere helstøbt!