Uge 13-14 (28. marts til 10. april, 2011)

Aarhus Comedy Festival er et comedy overflødighedshorn med over 100 komikere fra hele verden, der fra den 4-10. april deltager i en festival, der er delt op i 3 pinde: shows, workshop og folkeoplysning.

Med Aarhus Comedy Festival ønsker vi at udbyde helt ekstraordinære og enestående oplevelser. Derfor præsenterer vi et comedyprogram, der er aktuelt, fremadrettet og fornyende, samtidig med at der er aktiviteter med bred folkelig appel på programmet.
Festivalen er innovativ og præsenterer morgendagens talener i samspil med etablerede komikere. Ambitionerne er: kvalitet, fornyelse og variation.
Aarhus Comedy Festivals varemærke skal være en stor portion uforudsigelighed, satsning og variation - krydret med et stænk af tidens velkendte stjerner.

Festivalen har tre overordnede mål:
• At støtte up comming danske og europæisk comedy
• At understøtte og udvikle comedyens folkelige og kulturelle egenskaber
• At bidrage til udviklingen af internationale netværk

Bag festivalen står foreningen Aarhus Comedy Festival og Komikkontoret
Temaet for 2011 festivalen er: ytringsfrihed.

Udstilling i Idébutikken:
Kunstnerparret Jan Egesborg og Pia Bertelsen
, der tilsammen udgør kunstnergruppen Surrend, skulle i efteråret 2010 udstille på plakatmuseet i Den gamle By i Aarhus. Den udstilling blev som bekendt ikke til noget på grund af en satirisk plakat af kongehuset. Under Aarhus Comedy Festival vender plakaten, Jan Egesborg og Pia Bertelsen dog tilbage til Aarhus, og plakaten udstilles for første gang i Danmark.

Surrend kalder sig for en satirisk kunstgruppe, der ønsker at gøre grin med verdens mest magtfulde mænd og de skøreste ideologiske konflikter. Det har blandet andet ført til, at den iranske præsident Mahmoud Ahmadinejad er blevet kaldt et svin i Teheran Times, den tidligere russiske præsident Putin er blevet udstillet som sadistisk diktator på en hjemmeside, og den tidligere pave Johannes Paul II er blevet klandret for pædofili.

Udstillingen indeholder eksempler på kendte ungdomspolitiske satire-valgplakater. Bl.a. vil publikum opleve katastrofekurs med Anders Fogh som kaptajn og Pia Kjærsgaard som tågehorn. Udstillingen er tilrettelagt i samarbejde med Teater Katapult. Plakaterne er udlånt af Venstres Ungdom og Danmarks Socialdemokratiske Ungdom.

Samtidig udstilles satiretegninger af JyllandsPostens bladtegner Rasmus Sand Høyer. Flere end 50 af de satiretegninger, der gennem årene har været trykt i JP-Aarhus. Rasmus Sand Høyer har tegnet siden sin tidlige barndom, og som 10-årig meldte han sig til et aftenskolehold for voksne i tegning.

På ca. samme tid fik han et par tegninger med i Randers Amtsavis. Her kom han til at illustrere artikler af en journalist, der siden blev landskendt gennem TV. Det var Poul Thomsen. I 1982 blev Rasmus optaget på Skolen for Brugskunst i København. Gennem en praktikplads på JyllandsPosten blev han i 1985 ansat som bladtegner samme sted.

Rasmus Sand Høyers tegnestil er rund, farverig og smilende, men med et bid, der betyder, at dem som det går ud over, ind imellem vånder sig. Rasmus har i sandhed en skarp blyant.
Nicolai Wammen: "Det politiske Aarhus ville være fattigere uden Rasmus Sand Høyers streg."

31. marts - 2. april kl. 12-18.00
4.-8. april kl. 12-19.00
9. april kl. 10-14.00
Gratis