Vild Med ORD er et nyt initiativ i det århusianske kulturmiljø. Litteraturfestivalen løb af stablen for første gang i 2009 centreret omkring et messe og foredragsrum i Ridehuset. Festivalen er arrangeret af en styregruppe, bestående af frivillige litteraturbegejstrede mennesker, og køres som et non-profit foretagende. På den lange bane sigter Vild med ORD imod at etablere sig som en årligt tilbagevendende begivenhed, for derved at bidrage til byens målsætning om at gøre Århus til europæisk kulturhovedstad 2017.

Vild Med ORD 2010 strækker sig over fire dage fra fredag den 23. april til lørdag den 26. april 2010. Der er tale om en litteraturfestival, hvor de deltagende forfattere må finde sig i at blive kigget efter i sømmende. Der vil ved de forskellige arrangementer blive stillet spørgsmål om, hvad der egentlig foregår i hjernevindingerne hos forfatterne. Hvad er bevæggrundene til at tænke - og skrive - som de gør? Hvad er meningen med at gøre deres hjerneovervejelser offentligt tilgængelige? Ved at stille disse spørgsmål håber gruppen bag festivalen give så mange mennesker som mulig chancen for at komme ind bag facaden på litteraturen.

Her er et udpluk af de forfattere der deltager på årets festival:
Jørgen Leth, Svend Åge Madsen, Josefine Ottesen, Lene Kaaberbøl, Louis Jensen, Jan Sonnergaard, Rune T. Kidde, Lars Husum, Jens Smærup Sørensen, Pablo Llambias, Kenneth Bøgh Andsersen, Maja Lucas og Erling Jepsen.
Du kan se mere om programmet, der stadig er under udvikling, samt læse information om festivalen på www.vildmedord.dk.

Vild med ORD 2010 kan deles op i tre faser:
Fredag den 23. april:
• Festivalen starter fredag aften kl. 20.00 i Studenterhus Århus. Her vil VMO være vært for Scandinavian Cup i Poetry Slam.
• Når vinderen er fundet vil festen fortsætte til kl. 03.00 med live band og DJ.

Lørdag den. 24. april og søndag den 25. april:
• Begge dage vil der i Filmbyens studie 1 og 2 være scenearrangementer (på én lille og én stor scene) og messestande fra kl. 09.00 til kl. 17.00 (der skal her tages forbehold for mindre ændringer i tidsplanen).
• På den store scene vil der være interviews, dialoger, samtaler og diskussioner mellem forfattere og litteraturfolk af alle slags.
• På den lille scene, som ligger sammen med en bibliotekscafe, vil forskellige forfattere i løbet af dagen læse op af egne værker.
• Studie 1 vil også være ramme om forlagsmessen, hvor en række forlag, heriblandt Klim, Modtryk og Hovedland står klar til at tale om og sælge deres udgivelser. Samtidig vil boghandler Kristian F. Møller være repræsenteret med en stand.
• Endelig vil der over begge dage oprettes forskellige workshops, i et tilstødende lokale hvor man kan komme helt tæt på en eller flere forfattere. På www.vildmedord.dk vil der frem imod festivalen blive adviseret om hvilke særarrangementer man kan forvente som besøgende. Da der kun være et begrænset antal besøgende til hver workshop, anbefales det at man holder sig orienteret om nyt.

Mandag den 26. april:
• Denne dag foregår også i Filmbyens studier og er dedikeret til børn. Dagen bliver kaldt for Børnenes Bogdag - og skoler, fritidsklubber og læseklubber etc. er inviteret.
• Her vil en række forfattere optræde med oplæg og dialoger på den store scene.
• Der vil også være oplæsninger på den lille scene.
• Messeområdet vil også gå igen denne dag.
• Der vil være en lang række større og mindre workshops, så børnene ikke kommer til at kede sig.