Uge 22 (31. maj til 5. juni)

Fredag den 4. juni i samarbejde med Århus Cityforening.
Tema: Verdensmesterskaber i fodbold i Sydafrika.
Når folkefesten for VM i fodbold sætter i gang i Århus d. 4. juni, byder Frederiksgågade på masser af oplevelser og gode tilbud.

Se skyggesiden bag VM i fodbold i Sydafrika
Ned gennem gaden vil man kunne opleve en unik fotoudstilling, der viser fotos fra Manenberg, de "farvedes" ghetto udenfor Cape Town i Sydafrika. Fotoudstillingen kommer tæt ind på livet af de mennesker der bor i ghettoen, og viser glimt fra deres liv, vilkår…og valg? Billederne er taget af fotograf og antropolog Christian Vium. http://www.christianvium.com/

Art in the making by Thomas Bossel
Den fantastiske kunstner Thomas Bossel, der fortolker livets mange aspekter igennem sine malerier med deres karakteristiske sort/hvide baggrund, hvorpå der optræder figurer af næsten tegnefilmsagtige dimensioner, vil denne dag være at finde i Frederiksgågade. Her kan man opleve art in the making når Bossel skaber et maleri, der i tema lægger sig op ad fotoudstillingen fra Manenberg, Cape Town. Billedet kommer derefter på Lauritz.com hvor man kan være med i auktionen over det. Penge fra billedet bliver doneret til Sydafrika Kontakt.

Slackline
Kom og træn din balance med Slackline. Edge Board shop sætter en slackline op uden for butikken og inviterer alle til at komme forbi og prøve. Det er både supersjovt og perfekt som balancetræning.

Bordfodboldsturnering
Dagen igennem vil der være fodboldturnering på Cafe Slabberas og Tir na nog. Kom og scor!

FO-Aarhus sparker WM i gang med dans, musik og sang
På en scene i Frederiksgade i forbindelse med FO-Aarhus' Idebutik, www.idebutikken.net vil vi blive præsenteret for afrikanske rytmer, dans og musik der virkelig swinger. De optrædende vil sørge for den gode stemning, når Verdensbilleder præsenteres i Aarhus City.

Dans med stemning
Dansere fra foreningen AarhusLinedanZe.dk optræder med et medley af skønne trin til stemningsfyldte toner. Det er nemt at komme i stemning, når danserne giver den gas. Læs mere om foreningen på www.linedanze.dk

LOF Østjylland på guitar
Kursister fra guitarholdene hos LOF Østjylland giver sammen med deres underviser Claus Funder smagsprøver på det de har lært. Claus har mange års erfaring som underviser og repertoiret er bredt med hovedvægt på store hits man nikker genkendende til. www.lof.dk/ostjylland

Åbyhøj Sangkor er et nyt blandet kor med et varieret rytmisk repertoire, som så dagens lys i efteråret 2008 under ledelse af Karen-Lis Kristensen og Lars Brinck. Siden opstarten er det blevet til flere koncerter med sange af James Taylor, The Beatles, Nickel Creek, Eden Ahbez, Bill Withers, Paul Simon og etniske rytmiske satser, alle arrangeret af Karen-Lis Kristensen og Lars Brinck. Koret mødes en gang om ugen omkring den rytmiske musik og søger mod egen sound i en glad og munter atmosfære og i et musikalsk fællesskab.

Keep the Change Big Band
Keep The Change udfordrer den traditionelle bigbandstil ved at spille kendte melodier i helt originale og nyere udgaver. Vi spiller dansevenligt og feststemt indenfor genrerne jazz, soul og funk - både instrumentalt og med vokalist.
www.keepthechange.dk