Uge15 (12.-18. april - eftermiddage)

Om bæredygtig, gensidig udvikling i relationen I + U-lande.

Idrætshøjskolen i Århus og et nyt NGO-tiltag i Århus www.Globetown.dk byder indenfor til DIALOG-CAFE og KULTUR-MØDE mellem den afrikanske kultur (sport, kunst, performance og poesi) og den danske/nordiske kultur.

Højskoleelever fra Århus hjælper unge sportsfolk i Kenya
En gruppe af elever fra Idrætshøjskolen Århus samler i uge 15 brugt sportstøj og - udstyr sammen og sender det af sted til unge sportsfolk i Kenya.

Har du en gammel håndboldtrøje liggende i bunden af klædeskabet, et par sportssko der er blevet for små eller nogle bolde der ikke bliver brugt så tit, så kan du komme forbi Idébutikken i Århus fra tirsdag d. 13. april og give det til et godt formål.

Det er ofte udstyret - eller manglen på dette, der afgør, om unge kenyanere har mulighed for at dyrke sport. En gruppe af unge elever fra Idrætshøjskolen i Århus har derfor besluttet sig for at indsamle brugt sportsudstyr og -tøj, som de vil sende til Kenya i en container.

Indsamlingen er en del af et projekt, som Idrætshøjskolen og organisationen Globe Town står bag. Projektet har til formål at styrke idrætten i slumområdet Kibera i hovedstaden Nairobi og derigennem forbedre forholdene og livskvaliteten for børnene og de unge i kvarteret.

"Vores projekt kan være den lille dråbe, der kan være med til at skabe det gode liv for børn og unge i Kenya. Samtidig kan projektet være en øjenåbner for danske unge og for den betydning sport kan have i dagligdagen for børn og unge i den 3. verden," siger projektleder Aksel Nørgaard fra Idrætshøjskolen.

Aktiviteter hele ugen
I uge 15 kan interesserede komme forbi Idébutikken på Frederiksgade i Århus med brugt tøj-og sportsudstyr. Her vil de studerende fra Idrætshøjskolen derudover arrangere både udstillinger med kenyanske/afrikanske kunstnere, opvisning med kenyansk kultur, foredrag, film og workshops, hvor man kan lære at lave afrikanske smykker.
Det vil også være muligt at tale med de tre kenyanske udvekslingsstuderende, der er kommet til Danmark for at blive bedre til håndbold, som en del af projektet."Det at komme til Danmark giver os en mulighed for at lære nyt om sporten og generelt om sportskultur, som vi kan lære fra os, når vi kommer hjem. Derudover viser det os, hvor vigtigt det er at samarbejde, og hvor effektivt det kan være, når man har en fælles sag som for eksempel sport," siger Bixen Mbire Ngaita, der er en af de kenyanske studerende. Han håber på, at der i uge 15 bliver indsamlet så meget udstyr, at hele containeren bliver fyldt. På den måde kan flere unge og børn i slumkvarteret Kibera, som han selv kommer fra, dyrke sport og blive lige så gode til det som ham selv.

For flere informationer om indsamlingen og aktiviteterne i Idébutikken kontakt:
Aksel Nørgaard, Idrætshøjskolen Århus: akselnoergaard@ihaarhus.dk, tlf. 20 62 98 17
Mette Kristensen, Idrætshøjskolen Århus: mk@ihaarhus.dk, tlf. 86 21 38 00