Uge 36-37 (6.-19. sept.)

Århus Kommunes Børne- og Ungebyråd v/ÅUF

Målet er at skabe debat om børn og unge i Århus kommune med udgangspunkt i det tidligere børnebyråds beslutninger og forslag. Samt skabe opmærksomhed omkring valget til det nye børnebyråd, der skal vælges 1. okt.

Der ønskes et bredere kendskab til de beslutninger, det tidl. børnebyråd har truffet og sætte de beslutninger til debat i forhold til samme aldersgruppe, herunder at f.eks. skoleklasser kan besøge Idébutikken, kombineret med rundvisning på Rådhuset og evt. DUFs demokratispil. De emner, som børnebyrådet tog op sidste periode og som er hovedemnerne i de debatskabende arrangementer i Idébutikken er: Ungdomsliv, herunder et Multihus til ung (ungdomshus uden at det bliver Jagtvej) og klima og miljø, herunder moderne talende skraldespande, som afprøves i festugen og som vi sættes op uden for Idébutikken i uge 36 og 37. Gennem debataftner og foredrag håber man at finde nye emner, som det kommende børnebyråd skal behandle i deres periode fra okt. 2010 til april 2011.

Tirsdag 7/9 Policy slam - kom og hør hvad der rimer på indflydelse og ren by (Elbanovic, Callas og Luxshan m.fl.)
Onsdag 8/9 Graffitivæg i Århus? Er graffiti kultur eller grimt? Kom og afprøv det selv (Frontløberne) Torsdag 9/9 Hvordan skal fremtidens folkeskoler i Århus være? (Debat med Danske Skoleelever) Fredag 10/9 Spil og hygge aften
Mandag 13/9 Til kamp mod skraldet - skrald kan også være sjov med musik og motion
Tirsdag 14/9 Foreningslivet i Århus - hvilke muligheder er der, og hvad er godt ved det? (debat med ÅUF)
Onsdag 15/9 Politik er for gamle røvhuller eller hvad? Oplæg og debat med århusianske ungdomspolitikere
Torsdag 16/9 Hvad er god Facebook-stil? Hvordan undgår man online-mobning? (oplæg ved Cyberhus)
Fredag 17/9 Spil og hygge aften

Butikken har åbent hver dag fra kl. 15, hvor alle er velkomne til at kigge ind forbi, for at tage et spil på playstation eller brætspil eller for at slappe af og hygge med vennerne.
Alle arrangementer er gratis og åbne for alle